Dessertkoldskål med rød accent

DESSERTKOLDSKÅL MED RØD ACCENT Ingredienser:
  • 7 dl.  kærnemælk
  • 40g. Odense Bitter 00 marcipan
  • 8 æggeblommer
  • 1½ stang vanille
  • Saft og skal fra 3 lime
  • 60g. lys rørsukker
  • lidt vand
  • 300g. mascarpone
  • 2½ dl. Rynkeby sød hyldeblomstdrik (ufortyndet)
Tilberedelse: Marcipanen rives ned i kærnemælken og røres godt ud. Lad det stå koldt mens de øvrige ting laves, rør i det med gaflen ind imellem. Det får de små marcipangryn til at blive helt opløst, så der ikke er klumper i sovsen. Æggeblommerne piskes grundigt med vanillekornene. Tag skallerne fra vanillestængerne og put i en gryde med finthakket limeskal, rørsukker og lidt vand. Giv det et opkog og lad det stå og trække 5 minutter. Nyd den flotte lysegrønne farve. Rør mascarponen op med et par spsk. hyldeblomstdrik. Det skal være meget grundigt, så der ikke er klumper i mascarponen. Nu kommer øjeblikket: Limesiruppen koges op igen og hældes i æggemassen under kraftig piskning. Pisk et par minutter så det rigtig kommer op og skumme. Den blødrørte mascarpone kommes i, rør på laveste hastighed indtil det er en sammenhængende masse, derefter hurtigt op på fuld speed et øjeblik. Resten af hyldeblomstdrikken og saften af de 3 lime tilsættes under langsom piskning, derefter kærnemælk-marcipan. Lad det stå koldt og trække mindst 1 time. Det skal være iskoldt. Umiddelbart inden servering: Pisk det op igen i hånden. Hæld det i dybe tallerkener og dryp lidt rabarbersirup på toppen af koldskålen. Rabarberne skæres i stykker, kommes i en gryde med sukker og vand og koges 5-10 minutter (må ikke karamellisere), sigtes. Hvis det er for tyndt efter at det er kølet ned koges det yderligere ind. Det skal være meget tyktflydende og mørkerødt. Der er en diskret marcipansmag i selve koldskålen. Derfor synes jeg, kammerjunkerne med deres kagekonsistens bliver for meget. Omvendt mangler der noget at bide i. Det løser jeg med et par friske jordbær på kanten af tallerkenen. Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *