Opskrifter

Her vil vi komme med nogle af vores opskrifter, så de er nemme at få fat i og man ikke skal sende dem rundt på mail, hvis nogen skal bruge et eksemplar… 😉

Der er både lækre, sunde og inspirerende opskrifter!

 

Skyrboller

De populære skyrboller, som er sunde og proteinrige.

  • 4 stk æg
  • 450 g. neutral skyr
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk FiberHUSK (30g.)
  • 160 g. havreklid
  • evt. birkes eller sesam
  1. Rør æg og skyr sammen i en skål. Kom derefter de resterende ingredienser i, og rør til dejen er en ensartet masse.

  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og lad dejen hæve i 10 minutter.

  3. Form 7 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. De skal ikke være flade. Drys dem evt. med birkes eller sesam.

  4. Bag boller i 20-25 minutter. De skal være gyldne inden du tager dem ud af ovnen.

  5. Lad boller køle af, inden du spiser dem. Hvis du skærer en bolle over, mens den er varm, kan den godt virke lidt klæg indeni, men det forsvinder, når bollerne er afkølet. Bollerne kan sagtens fryses.

  6. TIP. Du kan altid skifte havreklid ud me havregryn, fuldkornsmel eller fuldkornsrismel!

Knækbrød

Hjemmelavet knækbrød fyldt med gode sager.

  • 1 dl havregryn (gerne glutenfri)
  • 1 dl hørfrø (malede)
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl rismel
  • 1 dl boghvedemel
  • Lidt groft salt
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl Chia frø
  • ½ dl mandler (malede)
  • ½ dl olivenolie
  • 2½ dl vand
  1. Tænd ovnen på 180 grader

  2. Bland alle ingredienserne sammen og del dejen i 3 dele

  3. Rul hver del ud til en firkant mellem 2 stk bagepapir, så det passer med størrelsen på en bageplade,

  4. Rids med en kniv der hvor du gerne vil have at knækbrøddet skal knækkes over, når det er bagt.

  5. Når du har fjernet det øverste bagepapir, skal knækbrøddet have et drys salt.

  6. Bag i forvarmet ovn i 15 minutter.

Banan pandekager

Lækre og sunde banan pandekager, som mætter.

  • 2 stk bananer (gem en halv til pynt)
  • 2 stk æg
  • 4 stk æggehvider
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 300 g. hytteost
  • 1 bakke blåbær (125g.)
  1. Mos bananerne med æg, æggehvider, vaniljesukker og hytteost.

  2. Varm en slip-let pande op og steg nu 4-6 små tykke pandekager i ca. 2 minutter på hver side.

  3. Lad dem køle let af og spis dem med friske blåbær og skiveskåret banen.

Scruffins

Rugsbrødboller med chokolade

  • 5 stk. dadler
  • ½ plade mørk chokolade (85%)
  • 175 g. mandler
  • 100 g. græskarkerner
  • 100 g. solsikkekerner
  • 100 g. hørfrø
  • 75 g. sesamfrø
  • 2 spsk FiberHUSK
  • 5 stk. æg
  • ½ dl olivenolie
  1. Læg dadlerne i blød i vand et par timer. Tag dadlerne op af vandet, og mos dem med en gaffel.

  2. Hak chokolade, mandler, græskarkerner og solsikkekerner groft, og rør det sammen med dadler, hørfrø, sesamfrø, FiberHUSK, æg og olivenolie, indtil massen er ensartet.

  3. Kom dejen i muffinforme (gerne af silikone), og bag dem ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Men hold godt øje med dem, de må ikke blive for hårde.

  4. Du kan også bage dejen som brød i en rugbrødsform og så skære stykker af det som en kage. Så skal du bare give det lidt længere tid i ovnen, ca. 45 minutter i stedet.

Chia grød

Chiagrød er en lækker mættende grød, som både fungerer som morgenmad og eftermiddagsmåltid.

  • 2 dl Mandelmælk (Alternativt mælk eller skyr)
  • 3 spsk Chia frø
  • 1 knivspids Vaniljepulver
  1. Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn og rør det godt rundt.Om morgenen røres chiagrøden godt igennem igen.Smag evt til med honning eller ahornsirup.Nyd den kolde chiagrød med fx friske bær eller banan. En smule honning og hakkede mandler er også skønt.Et godt tip er at lave til flere dage på en gang, da grøden godt kan holde sig i køleskabet nogle dage…

  2. Lad det stå på køkkenbordet i en halvtimes tid, hvorefter det røres godt igennem og stilles i køleskabet til næste dag.

  3. Smag evt til med honning eller ahornsirup. Nyd den kolde chiagrød med fx friske bær eller banan. En smule honning og hakkede mandler er også skønt.

    Et godt tip er at lave til flere dage på en gang, da grøden godt kan holde sig i køleskabet nogle dage…

Mors pebernødder

Verdens bedste pebernødder…

  • 600 g. mel
  • 200 g. margarine
  • 350 g. sukker
  • 2 små æg
  • Lidt citronsaft
  • Lidt mælk
  • 1 toptsk kardemomme
  • 1 toptsk nelliker
  • 1 strøget tsk kanel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 2 knivspids peber
  1. Alt blandes og æltes godt sammen

  2. Rulles i stænger og skæres i passende stykker eller figurer.

  3. Bages ved 175 gr. I ca 10 min. midt i ovnen

Blomkålsvafler

Sunde vafler med blomkål – super lette at lave!

  • 200 g. blomkålsris (på frost)
  • 100 g. revet ost
  • 2 spsk gær flager
  • 2 æg
  • Lidt salt
  • Lidt peber
  1. Blend alle ingredienser i en skål og hæld i vaffelformen.

  2. Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *